Ekm

Kariyer Günleri kapsamında 18 Ekim 2023 çarşamba gününde; Atatürk Havalimani hava kontrolörü sayın Gökhan Sarpdağ  zoom üzerinden öğrencilermize ve öğretmenlerimize mesleği hakkında bilgi verdi.

Ekm

4 takımımızın mücadele ettiği turnuvuda 6 maçın ardından Karaköy FK kulubü oynadığı tüm maçları kazanarak turnuvayı şampiyon olarak tamamlamıştır.Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında okulumuzda koşu yarışması ,futbol turnuvası,resim kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

Ekm

9-14 Ekim 2023 tarihlerinde tüm dünyayla aynı anda ülkemizde de kutlanmakta olan Erasmus Günleri (Erasmus Days) etkinlikleri doğrultusunda “Erasmus Her Yerde Projesi” kapsamında; daha önce Erasmus+ öğretmen ve öğrenci hareketliliği gerçekleştirmiş olan katılımcılara, deneyimlerini paylaşmaları ve projelerini duyurmaları için fırsat sunuyor. Bu kapsamda geçen yılki yaptığımız Erasmus faailyetlerini; Erasmus+ ve Erasmus Günleri hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla okul müdürümüz Bünyamin Kıvrak, İngilizce öğretmenimiz Gürkan Çiçek ve Türkçe öğretmenimiz Abdurrahman Altuncu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Personeli Fazlı Etli, Firdevs Yılmaz İlkokulu Müdür Yardımcısı Furkan Çalışkan ve Vezirköprü Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin katılımlarıyla Tarihi Adatepe Camaşırlığı,Oymaağaç Höyük Ören Yeri ve Şahinkaya Kanyonuna gezi düzenlendi. Şahinkaya Kanyonunda duygu ve düşüncelerini ifade eden öğrencilerimiz Erasmus sonundaki deneyimlerini aktardılar. Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Dünya Uzay Haftası her yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor. 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Uzay Haftası’nda, uzay çalışmalarının insanların yaşamına katkılarıyla ilgili toplumda farkındalık oluşturulması ve özellikle gençlerin ilgilerinin bu alana çekilmesi amaçlanıyor.

Ekm

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ekibi üyeleri etwinning il kordinatörü sayın Aslı Cüre ile Emine Kandin okulumuzu ziyaret etti.

Ekm

İlçe Kaymakamımız Sayın Özgür Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Resül Özata ve Şube Müdürümüz Muhsin Yıldız okulumuzu ve pansiyonumuzu ziyaret etti.

Ekm

Valimiz Sayın Orhan Tavlı, Vezirköprü Kaymakamımız Özgür Kaya ve Belediye Başkanımız İ. Sadık Edis ile birlikte, temiz havası, yemyeşil gür ormanları ve doğayla iç içe konumuyla ziyaretçilerine doyumsuz manzaralar sunan Şahinkaya Kanyonu'nda tekne turuna katıldı. Okul müdürümüz Bünyamin Kıvrak, ilçemizin tarihi ve turistik yerleri hakkında tura katılanlara bilgiler vermiştir.

Eyl

8. sınıf öğrencilerimizle birlikte Samsun Ilimiz'in tek arkeoloji kazısı olan Oymaagaç Höyük' ü ziyaret ederek , kazı başkanı Prof. Dr. Rainer Maria Czichon'dan kazı hakkında bilgi aldık. Öğrencilerimize uygulamalı anlatım yapan kazı başkanı Czichon “Burasının Hititlerin kutsal kenti Nerik olduğu  Hitit kaynaklarında yazıyor. Biz de bundan hareketle burada 18 yıldır arkeolojik kazı çalışmaları yürütüyoruz. Bu anlamda yine Hitit kaynaklarında anlatılan tapınak ve Nerik çeşmesini bulduk. Bir çok çivi yazılı tablet bulduk.” dedi.

Öğrencilerimizle daha sonra ülkemizin restore edilen dört çamaşırlığından biri olan Adatepe Çamaşırlığı ve Çeşmesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldık.

Eyl

Okulumuzda 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Abdurrahman ALTUNCU yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü aziz milletin, şanlı zaferlerle tarihin akışını değiştirirken, "ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz" düsturuyla büyük mücadeleler verdiğini belirtti.

Haz

14 Mayıs 2023 tarihinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Samsun Anemon Otel'de düzenlenen yaygınlaştırma faaliyetine katıldık ve projemizi diğer katılımcılara anlattık.