SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Yatılı Bölge Ortaokulu

Ara

8. Sınıf öğrencilerimiz Orta Karadeniz Kalkinma Ajansı (Oka) ziyaret ederek ajans genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve ajans uzmanı Dursun Demir'den kalkınma ajanslarının çalışmaları hakkında bilgi aldı. Uzman Dursun Demir'in  karşılama ve sunumunda sonra ajans genel sekreteri I. Ethem Şahin öğrencilerle düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi ve öğrencilerin yönelttikleri soruları yanıtladı.

Ara

Çevre Dostu 10000 Okul Projesi Kapsamında Çevre Bilinci Eğitimi Verildi

Nis

18 Mart 1915 tarihi, Türk Milletinin destan yazdığı tarihtir. Bugün Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini,  "Çanakkale Geçilmez"  sözleri ile vücut bulan kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bir milletin varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı gündür.

Vezirköprü YBO olarak  tarihimizin akışını değiştiren meşhur deyimle, Çanakkale'de yedi düvele karşı göğsünü siper edip, kazanılmış şanlı zaferimizin daha iyi anlaşılması için okulumuz tiyatro ekibiyle KINALI HASAN adlı oyunumuzu sergiledik. Gerek dönemin kostümleri gerekse dönemin yaşanmış olayı ile öğrencilerimize unutulmaz anı yaşattık.

7-B sınıfı öğrencilerimizden Zehra Nur Dilki ,Çanakkale Şehitlerine şiiriyle öğrencilerimizden alkış aldı.

Nesimi ÜNVER, Elif KARTAL SALİK ve okul koromuzun türküleriyle  günün anlam ve öneminin anlaşılmasında büyük önemi oldu.

İstiklal Marşı Şairimiz, Mehmet Akif ERSOY'un da ifadeleriyle;

Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,

Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.

Çanakkale Zaferinde; bir kahraman olarak ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Aziz şehitlerimizi ve Kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, aziz halkımızın bu onurlu gününü en kalbi duygularımızla kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Nis

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından 2022 yılının 'Afet Tatbikat Yılı' olarak belirlendiğini bildirmiştir. Bu kapsamda ülke genelinde eş zamanlı olarak okulumuzda öğretmen, personel ve öğrencilerimize Afet Eğitim ve Deprem tatbikatı yapıldı.

Tatbikat öncesi Afete Hazırlık kulübünde görevli okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Banu BİNGÜL öğrencilerimize ve personelimize teorik olarak sunum gerçekleştirdi.

unutmamalıyız ki deprem ve afetlerin yeri ve zamanı yoktur.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Elif KARTAL SALİK ve öğrencilerinin hazırladığı Yeşilay Haftası okulumuzda kutlandı. Seminer salonumuzda yapılan törende öğrenci ve öğretmenlerimiz sağlıklı yaşam ve zararlı alışkanlıklar hakkında bilgilendirildi.

Mrt

'AYAKLARI YERE BASMAYAN' sloganı ile yola çıkarak tüm dünyadan paydaşları bir araya getirecek olan TEKNOFEST 2022 yılında Samsun'da düzenlenecek. Okul olarak teknofest ekibimiz ve öğrencilerimizle birlikte bizlerde bu büyük organizasyona katılım sağlayacağız. Rehber öğretmenlerimiz eşliğinde TEKNOFEST web sitesindeki tanıtım videolarını öğrencilerimizin bilgi sahibi olmalarına katkı sağladık.

Öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geleceğin mesleklerine hazırlamak için okulumuzda gönüllü olarak Fen Bilimleri, Bilişim Teknolojileri ve Teknoloji Tasarım öğretmenleriyle beraber öğrencilerimizin yararlanabildiği kodlama, robotik ve 3D tasarım çalışmaları yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında öğrencilerle beraber projeler geliştiriliyor. Öğrencilerin geliştirdiği projeleri Samsun'da düzenlenecek olan TEKNOFEST yarışmasına katılımını sağlayacağız.

Şbt

2019 yılında başvurduğumuz ancak devamındaki yılda patlak veren Covid-19 sebebiyle birkaç kez ertelenmek zorunda kalan 4006 Bilim Fuarı'nı 2021'nin 22-23 Aralık'ında iki yıl boyunca beklemenin sabırsızlığı ve fuarın getirdiği coşkuyla kutladık. Neredeyse okulumuzdaki tüm öğretmenlerin katıldığı 21 tane projenin sunulduğu 45 öğrencinin de bu projeleri ziyaretçilere anlattığı bu iki günün ilk gününde(Çarşamba) İlçe Kaymakamı Sn. Halid Yıldız, İlçe Belediye Başkanı Sn. İbrahim Sadık Edis ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Resul Özata'nın teşrifleriyle fuarımızın açılışını gerçekleştirdik ve akabinde yaklaşık 500 kişinin ilgiyle incelediği projelerimizi sunmaya başladık. Projelerinin başından bir an bile olsun ayrılmadan ziyaretçileri bilgilendiren öğrencilerimiz hem yazılım,arduino,tasarım,kültürel araştırma vb. gibi teknik konularda kendilerini geliştirdiler hem de topluluk önünde iletişim kurma becerilerini de heybelerine koydular. Birden fazla kazanımın elde edildiği bu önemli günde hiçbir zaman maddi manevi yardımlarını esirgemeyen okul idaresine, fuarın yürütücüsü okulumuzun İngilizce Öğretmeni Nesimi Ünver'e, geçmiş yıllarda yine okulumuzda 4006 Bilim Fuarı gerçekleştiren ve hepimize ilham veren okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Emre Soytürk'e, projelerini sunmak için iki yıl bekleyen sabırlı,anlayışlı ve kıymetli öğretmenlerimize ve öğrencileriyle hummalı bir şekilde hazırlanıp geçirdiği talihsiz kazadan ötürü fuarımıza katılamayan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özgür Karaçam'a ve son olarak hiçbir zaman enerjilerini yitirmeyip bizlere de neşe kaynağı olan değerli öğrencilerimize göstermiş oldukları cesaret ve ilgiden dolayı teşekkür ederiz.