GÜNEYDOĞU GAZİMİZ ile 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI YAPILDI

Okulumuzda 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Abdurrahman ALTUNCU yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü aziz milletin, şanlı zaferlerle tarihin akışını değiştirirken, "ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz" düsturuyla büyük mücadeleler verdiğini belirtti.

20-09-202317-10-202320-09-202320-09-202320-09-202320-09-2023

Gurur ve övünç kaynağımız Gazilerimizin aziz hatıralarını ilelebet canlı tutmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihi  ‘Gaziler Günü’ olarak kabul ve ilan edilmiştir. Aziz Türk Milleti tarihi boyunca vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve kutsal saydığı değerler uğruna mücadeleler vermiş ve eşsiz zaferler kazanmıştır. Bu uğurda her zaman seve seve canını ortaya koyan Mehmetçik, ya şehitlik ya da gazilik mertebesine ulaşmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşından son olarak 15 Temmuz Destanına kadar bu vatan, bayrak ve ezan gibi kutsallarımız uğruna mücadele vererek gazi unvanı alan başta 19 Eylül 1921 yılında Gazilik unvanı alan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ise aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu ömür sürmelerini diliyoruz.

Okulumuz Müzik Öğretmeni Remzi Orhun ÖZDEMİR rehberliğinde hazırlanan okulkorosu Gazi Diyor ki, Plevne Marşı ve Zafer Marşı’nı seslendirdi.

Misafir Vezirköprülü Güneydoğu Gazimiz Basri ÇELİK, duygu ve düşüncelerini öğrencilerimizle paylaşıp öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı. Anılarını aktarıp güzel tavsiyelerde bulundu.

Gaziler Günü kapsamında okulumuzda gerçekleştirilen etkinliklerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize ve misafir gazimize teşekkür ederiz.

Yayın: 20.09.2023 - Güncelleme: 17.10.2023 11:06 - Görüntülenme: 58