Mrt

'AYAKLARI YERE BASMAYAN' sloganı ile yola çıkarak tüm dünyadan paydaşları bir araya getirecek olan TEKNOFEST 2022 yılında Samsun'da düzenlenecek. Okul olarak teknofest ekibimiz ve öğrencilerimizle birlikte bizlerde bu büyük organizasyona katılım sağlayacağız. Rehber öğretmenlerimiz eşliğinde TEKNOFEST web sitesindeki tanıtım videolarını öğrencilerimizin bilgi sahibi olmalarına katkı sağladık.

Öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geleceğin mesleklerine hazırlamak için okulumuzda gönüllü olarak Fen Bilimleri, Bilişim Teknolojileri ve Teknoloji Tasarım öğretmenleriyle beraber öğrencilerimizin yararlanabildiği kodlama, robotik ve 3D tasarım çalışmaları yürütülüyor. Bu çalışmalar kapsamında öğrencilerle beraber projeler geliştiriliyor. Öğrencilerin geliştirdiği projeleri Samsun'da düzenlenecek olan TEKNOFEST yarışmasına katılımını sağlayacağız.

Şbt

2019 yılında başvurduğumuz ancak devamındaki yılda patlak veren Covid-19 sebebiyle birkaç kez ertelenmek zorunda kalan 4006 Bilim Fuarı'nı 2021'nin 22-23 Aralık'ında iki yıl boyunca beklemenin sabırsızlığı ve fuarın getirdiği coşkuyla kutladık. Neredeyse okulumuzdaki tüm öğretmenlerin katıldığı 21 tane projenin sunulduğu 45 öğrencinin de bu projeleri ziyaretçilere anlattığı bu iki günün ilk gününde(Çarşamba) İlçe Kaymakamı Sn. Halid Yıldız, İlçe Belediye Başkanı Sn. İbrahim Sadık Edis ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Resul Özata'nın teşrifleriyle fuarımızın açılışını gerçekleştirdik ve akabinde yaklaşık 500 kişinin ilgiyle incelediği projelerimizi sunmaya başladık. Projelerinin başından bir an bile olsun ayrılmadan ziyaretçileri bilgilendiren öğrencilerimiz hem yazılım,arduino,tasarım,kültürel araştırma vb. gibi teknik konularda kendilerini geliştirdiler hem de topluluk önünde iletişim kurma becerilerini de heybelerine koydular. Birden fazla kazanımın elde edildiği bu önemli günde hiçbir zaman maddi manevi yardımlarını esirgemeyen okul idaresine, fuarın yürütücüsü okulumuzun İngilizce Öğretmeni Nesimi Ünver'e, geçmiş yıllarda yine okulumuzda 4006 Bilim Fuarı gerçekleştiren ve hepimize ilham veren okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Emre Soytürk'e, projelerini sunmak için iki yıl bekleyen sabırlı,anlayışlı ve kıymetli öğretmenlerimize ve öğrencileriyle hummalı bir şekilde hazırlanıp geçirdiği talihsiz kazadan ötürü fuarımıza katılamayan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özgür Karaçam'a ve son olarak hiçbir zaman enerjilerini yitirmeyip bizlere de neşe kaynağı olan değerli öğrencilerimize göstermiş oldukları cesaret ve ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü, okulumuzun hazırladığı program ile Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi'nde kutlandı. Program, okulumuz Türkçe Öğretmeni Hamit AKSAKAL ve Fen Bilimleri Öğretmeni Banu BİNGÜL'ün sunumlarıyla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan programda Okul Müdürü Bünyamin KIVRAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul ÖZATA ve Vezirköprü Kaymakamı Halid YILDIZ katılımcılara konuşmalarını sundu. Programda şiir, Vezirköprü'de Cumhuriyet'in ilk öğretmenlerini konu alan video gösterisi, Öğretmenler Orkestrası'nın müzik dinletisi, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenler için ödül töreni, ilçemizde emekliliğe ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi sunumu ve halk oyunları gösterisi yer aldı.

Yatılı Bölge Ortaokulu olarak milletimizi her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor ve kendilerine başarılar diliyoruz.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelini atan büyük mimar; bize hedefleri, devrimleri, azmi, cesareti ile örnek olan bugün sahip olduğumuz her şeyin yolunu açan, çağdaşlığın sembolü Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü için Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni VELİ KEÇEBAŞ koordinatörlüğünde ,Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu programla anma töreni gerçekleştirildi.

Kas

Vezirköprü Kültür Merkezinde Köprülüler Anadolu Lisesi'nin düzenlediği ilçe programında "Sanatsız Kalmış Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir " diyen Atatürk; şiir, oratoryo ve zeybeklerle anıldı.

Ekm

Hayvanları koruma gününü kutladık. Aynı yeryüzünü paylaştığımız sokak hayvanlarıyla ilgili farkındalık oluşturma amacıyla bu anlamlı günde öğrencilerimize ilçemiz veterinerlerinden İrfan TEMEL konferans verdi. Okulumuz öğrencileri kendi güvenliğiklerini de gözeterek çevredeki sokak hayvanlarını beslediler

Şbt

Ulusal ve uluslararası standartları yakından takip edip, öğrencilerimize bu doğrultuda kaliteli eğitim ve çevre şartları sunma çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 1982'de kurulan ve bu tarihten itibaren kullanımda olan sahnemizi komple yeniledik. Ayrıca sahnemizin bulunduğu yemekhaneyi de yenileme çalışmalarımızda sona yaklaştık. Pandemi sürecinin bitmesini ve öğrencilerimizin okula gelerek yeni sahnemizde öğretmenlerimizle birlikte yapacakları etkinlikleri sabırsızlıkla bekliyoruz