SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Yatılı Bölge Ortaokulu

Mrt

İlçemizde yapılan zeka oyunları turnuvasına katılım sağladık.

Kulami katagorisinde 5b sınıfımızdan Enes Eymen AKDOĞAN İlçe 2.si

Reversi kategorisinde 7b sınıfımızdan Muhammet KALMIŞ ilçe 4.'sü

Küre kategorisinde 6b sınıfımızdan Baran CANSIZ İlçe 5.'si

Pentago Yarışmasında ise 8a sınıfından Abdullatif ÇERİZ ilçe 9.'su olmuştur

Ock

İnternet güvenliği konusunda öğretmenlerimiz ,öğrencilerimiz ve veliler bilgilendirilmiştir.

Ara

8. Sınıf öğrencilerimiz Orta Karadeniz Kalkinma Ajansı (Oka) ziyaret ederek ajans genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve ajans uzmanı Dursun Demir'den kalkınma ajanslarının çalışmaları hakkında bilgi aldı. Uzman Dursun Demir'in  karşılama ve sunumunda sonra ajans genel sekreteri I. Ethem Şahin öğrencilerle düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi ve öğrencilerin yönelttikleri soruları yanıtladı.

Ara

Çevre Dostu 10000 Okul Projesi Kapsamında Çevre Bilinci Eğitimi Verildi

Nis

18 Mart 1915 tarihi, Türk Milletinin destan yazdığı tarihtir. Bugün Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini,  "Çanakkale Geçilmez"  sözleri ile vücut bulan kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bir milletin varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı gündür.

Vezirköprü YBO olarak  tarihimizin akışını değiştiren meşhur deyimle, Çanakkale'de yedi düvele karşı göğsünü siper edip, kazanılmış şanlı zaferimizin daha iyi anlaşılması için okulumuz tiyatro ekibiyle KINALI HASAN adlı oyunumuzu sergiledik. Gerek dönemin kostümleri gerekse dönemin yaşanmış olayı ile öğrencilerimize unutulmaz anı yaşattık.

7-B sınıfı öğrencilerimizden Zehra Nur Dilki ,Çanakkale Şehitlerine şiiriyle öğrencilerimizden alkış aldı.

Nesimi ÜNVER, Elif KARTAL SALİK ve okul koromuzun türküleriyle  günün anlam ve öneminin anlaşılmasında büyük önemi oldu.

İstiklal Marşı Şairimiz, Mehmet Akif ERSOY'un da ifadeleriyle;

Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,

Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.

Çanakkale Zaferinde; bir kahraman olarak ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Aziz şehitlerimizi ve Kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, aziz halkımızın bu onurlu gününü en kalbi duygularımızla kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Nis

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından 2022 yılının 'Afet Tatbikat Yılı' olarak belirlendiğini bildirmiştir. Bu kapsamda ülke genelinde eş zamanlı olarak okulumuzda öğretmen, personel ve öğrencilerimize Afet Eğitim ve Deprem tatbikatı yapıldı.

Tatbikat öncesi Afete Hazırlık kulübünde görevli okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Banu BİNGÜL öğrencilerimize ve personelimize teorik olarak sunum gerçekleştirdi.

unutmamalıyız ki deprem ve afetlerin yeri ve zamanı yoktur.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Elif KARTAL SALİK ve öğrencilerinin hazırladığı Yeşilay Haftası okulumuzda kutlandı. Seminer salonumuzda yapılan törende öğrenci ve öğretmenlerimiz sağlıklı yaşam ve zararlı alışkanlıklar hakkında bilgilendirildi.