SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Yatılı Bölge Ortaokulu

Yerli Malı Haftasını Coşkuyla Kutladık

Vezirköprü Yatılı Bölge Ortaokulu, milli ekonomiye destek ve tutumlu tüketim bilincini öğrencilerine aşılamak amacıyla düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinlikleri kutladı. Etkinlik, okul yönetimi ve öğretmenlerin önderliğinde, öğrencilerin yerli ürünlerin değerini anlamaları ve milli ekonominin güçlendirilmesinin öneminin vurgulanması amacıyla organize edildi.

Süren etkinliklerde, öğrenciler yerel üreticiler tarafından sağlanan malzemelerle hazırladıkları stantlarda çeşitli yerli ürünler sergilediler. Bu stantlarda, ev yapımı yiyeceklerden el işi ürünlere kadar geniş bir yelpazede ürünler yer aldı. Öğrenciler, bu süreçte yerli malı kullanmanın ekonomik ve çevresel yararlarını öğrenirken, aynı zamanda tutumlu ve bilinçli tüketimin önemini de kavradılar.

Okul müdürü, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, yerli malı kullanmanın sadece ekonomik değer yaratmakla kalmayıp, aynı zamanda milli bir bilinç oluşturduğunu vurguladı. Müdür, “Yerli ürünleri tercih etmek, ulusal ekonomimize doğrudan katkı sağlar ve gençlerimize kendi kaynaklarımızı değerlendirmenin önemini öğretir” şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalar ve atölye çalışmaları, öğrencilere yerli ürünlerle ilgili bilgilerini artırma ve yaratıcılıklarını sergileme imkanı sundu. Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında öğrenciler, yerli malı ürünler hakkındaki düşüncelerini sanatsal bir şekilde ifade etme fırsatı buldular.

Yerli Malı Haftası etkinliklerinin sonunda, öğrenciler ve öğretmenler, yerli ürünlerin kullanımının ve milli ekonomiye katkının önemini daha derinden anladıklarını ve bu bilinçle hareket edeceklerini belirttiler. Etkinlik, hem eğitici hem de eğlenceli bir atmosferde gerçekleşti ve yerli malı kullanımının önemi başarıyla vurgulandı.

12-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-202312-12-2023

Yayın: 12.12.2023 - Güncelleme: 12.12.2023 09:15 - Görüntülenme: 131