T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Yatılı Bölge Ortaokulu

YBO DAN ETWİNNİNGTE BEŞİ BİR YERDE

YBO DAN ETWİNNİNGTE  BEŞİ BİR YERDE

2020-2021 eğitim öğretim yılında okulumuzda eTwinning faaliyetleri kapsamında 5 ayrı proje yürütülmektedir. İngilizce öğretmenlerimiz Nesimi Ünver ve Gürkan Çiçek tarafından yürütülen 4 projeyle birlikte fen bilimleri öğretmenimiz Emre Soytürk , Kesinlikle Evde Deneyin isimli projeyi yürütmektedir.

Kesinlikle Evde Deneyin

Okulumuzla birlikte Türkiyedeki 9 farklı okulun yer aldığı bu projede fen bilimleri öğretmenimiz Emre Soytürk önderliğinde öğrencilerimiz projeyle ilgili logo ve afiş tasarımlarını yaptıktan sonra evde eğlenceli deneyler yaparak ,bu deneyleri de deney gözlem formuyla diğer proje ortaklarıyla paylaşmışlardır.Ayrıca bu projemizde pandemi döneminde örgün eğitimden uzak kalan öğrencilerin aktif öğrenime dahil edilmesi, hedef kazanımları kazanarak, yaparak yaşayarak öğrenmelerinin desteklenmeleri amaçlanmaktadır. Bu amaçla evde yapılabilecek güvenilir, yanıcı patlayıcı maddeler kullanılmayan hedef kazanımlara uygun deneyler belirlenmiştir. Projeye katılan öğrenciler tarafından bu deneyler uygulanıp, fotoğraf ve videolar ile kayıt atına alınmaktadır. Ayrıca deney gözlem raporları tutularak bilimsel disiplin kazanmaları amaçlanır.

Forest For Life(Yaşam için Orman)

İngilizce Öğretmenimiz Gürkan Çiçek'in de aralarında bulunduğu Türkiye'den 3 okulun yanısıra ,Fransadan 2,İtalya'dan 7 ,Romanya ve Portekizden 1 er okulla birlikte, toplam 14 Avrupa okulunun beraber yürüttüğü bu projede öğrencilere çevre ve orman konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Proje kapsamında öğrencilerimiz kendilerini ve okulumuzu tanıttıktan sonra projemiz için afiş ve logo tasarlamışlardır.Aylık gerçekleştirilen aktiviteleri eksiksiz yapan öğrencilerimiz , ormanlar konusunda daha fazla hassasiyet kazanırken ,ilçemizin Kunduz ormanları da bu projemizin uluslararası afişinde yer almıştır.

My Neighbourhood (Benim Mahallem)

Gürkan Çiçek tarafından yürütülen bu projede, ülkemizden 10 okulla birlikte Avrupa'nın farklı ülkelerinden 13 okul yer almaktadır. Bu uluslararası projemizde ,7 Ekim 2020 tarihinde bu yana öğrencilerimiz yaşadıkları yerlerle ilgili hem İngilizce hem de Türkçe sunumlar yapmaktadır. Hem kendi köylerini hem de ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini Avrupa'ya çeşitli web2 araçları kullanarak tanıtmaktadırlar.

I Choose My Profession (Mesleğimi Seçiyorum)

4 Ocak 2021 tarihinde İngilizce öğretmenimiz Gürkan Çİçek koordinesinde başladığımız bu projede Türkiyeden 10 ortak okul ve İtalya'dan 3er okul, Azerbaycan ,Litvanya ve Polonya'dan 1er okulun katılımıyla toplamda 16 okul görev almaktadır. Projemiz kapsamında Ocak ayında öğrenci ve öğretmen tanıtımları ,okul tanıtımları ,logo ve poster çalışmaları yapılmış olup bu çalışmalar twinspacede ve ilgili yerlerde paylaşılmıştır. Şubat ayında ise öğrencilerimiz hayalindeki meslekleri çizerek neden o mesleği olmak istediklerini belirtmişlerdir. Ayrıca bu ay yapılan iki ortak ürün etkinliğinde ,hem mandala etkinliğinde S harfini yaparak ,hem de web2 araçları üzerinden ortak hikaye yazma etkinliğine katılmışlardır.

We Stand For Better Rights

Türkiye'den 8 okul ile Hırvatistan ve Ürdün den birer okulun katılımıyla gerçekleştirilen bu projeyi İngilizce öğretmenimiz Nesimi Ünver yürütmektedir.Bu projemiz Ocak ayında başlamış olup Nisan ayında sona erecektir.Proje boyunca öğrencilerimiz öğrenci ve okul tanıtımlarını yaptıktan sonra projedeki diğer öğrencilerle tanışma etkinliğine katılmışlardır ve pekçok web2 aracını bu projede tanımaya başlamışlardır.Çocuk hakları ile ilgili pekçok etkinlik gerçekleştirilmiş olup bu yapılan etkinlikler çeşitli web2 aracıyla sunulmuştur.

 

13-04-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

meb_iys_dosyalar/55/13/747527/dosyalar/2021_04/13000901_YBOdan_te5i_1_yerde_1.pdf

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.04.2021 - Güncelleme: 18.01.2024 21:51 - Görüntülenme: 461
  Beğen | 2  kişi beğendi